zdjecia rodzinne

Rolki z pieczywa tostowego z dipem paprykowym


Składniki:

- 6 kromek pieczywa tostowego
- 12 plasterków sera Gouda MSM Mońki
- 1 świeża papryka czerwona
- 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów
- 80 g pomidorów suszonych w oleju
- papryka chilli, sól do smaku

Wykonanie:

Świeże pieczywo tostowe rozwałkować wałkiem na ok. 0,5 cm. Na każda kromkę położyć po dwa plasterki sera żółtego i ciasno zwinąć. Zgrillować z dwóch stron na patelni na złot kolor.
Przygotować dip: paprykę pokroić w cząstki i chwilę podsmażyć na oleju z pomidorów. Dodać paprykę chilli i doprawić solą do smaku. Zblendować na gładką masę, ostudzić i przelać do miseczek.
Smacznego!


Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Chleb na drożdżach - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kluski ziemniaczane

Chleb na drożdżach

Biała kiełbasa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kotlety mielone z kaszą

Zapiekanka śródziemnomorska

Krokiety z kapustą i grzybami