zdjecia rodzinne

Krem ze szparagów z grzankami w kształcie serca


Składniki:

- 2 pęczki białych szparagów
- 2 kromki chleba
- 1 opakowanie serka topionego MSM Mońki
- średnia cebula czerwona
- 1 litr bulionu drobiowego
- szczypta gałki muszkatołowej
- sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Szparagi umyć, odkroić twarde końcówki i pokroić w 2-3 cm kawałki. W garnku roztopić masło, delikatnie zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać szparagi, smażyć około 2 minuty co chwilę mieszając. Wlać gorący bulion, zagotować. Całość zblendować na gładką masę, pod koniec dodać opakowanie serka topionego i doprawić do smaku. Z kromek wyciąć serduszka, opiec w tosterze lub piekarniku do osiągnięcia pożądanej chrupkości.

Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Śledzie w oleju - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Pasztet z indyka

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowa z mięsem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Śledzie w oleju

Fasolka po bretońsku

Krokiety z kapustą i grzybami

Kluski ziemniaczane