zdjecia rodzinne

Pstrąg łososiowy na karczochach


Składniki:

Składniki (2 porcje):

• 2 filety z pstrąga (ok. 400 g)
• 1/2 op. Karczochów krojonych marki Ponti
• 200 g makaronu Rurki skręcane – Tortiglioni nr 24 marki Arrighi
• 200 g pomidorów koktajlowych
• 1/2 małej cebuli
• 1 ząbek czosnku
• garść bazylii
• Oliwa z oliwek Extra Vergine marki Olitalia
• Glassa Gastronomica marki Ponti
• 3 łyżki wina białego wytrawnego (lub wody)
• sól
• pieprz
• pieprz czerwony w ziarnkach

Wykonanie:

Wykonanie:
1. Pstrąga umyj. Posól.
2. Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę.
3. Pomidorki przekrój na połowy.
4. Rozgrzej patelnie i wlej na nią 1 łyżkę oliwy, dodaj cebulę i czosnek. Smaż chwilę, do zeszklenia.
5. Dodaj pomidorki i wino (wodę). Duś chwilkę, dopraw solą i pieprzem.
6. Zagotuj wodę (2 litry), posól ją. Wrzuć makaron i gotuj go 12 minut.
7. W międzyczasie przygotuj rybę na parze. Gotuj ją w zależności od grubości 6–10 minut.
8. Posiekaj bazylię.
9. Odcedzony makaron przełóż na patelnię, dodaj bazylię, całość wymieszaj.
10. Rybę posyp ziarenkami pieprzu czerwonego, podawaj z karczochami oraz makaronem. Całość skrop Glassą.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska


Kategorie: ryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kurczak z ryżem - przepis Pasztet z indyka - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Biała kiełbasa - przepis Kapusta z grochem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Kurczak z ryżem

Pasztet z indyka

Krokiety z kapustą i grzybami

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Biała kiełbasa

Kapusta z grochem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa fasolowa z mięsem