zdjecia rodzinne

Babeczki z lekkim kremem bzowym


Składniki:

- 1 opakowanie słodkich babeczek (np. Dan Cake)
- ¼ szklanki wody
- 400 ml śmietanki 30%
- 200 ml śmietanki 36%
- 200 g soku z kwiatów bzu
- szczypta soli
- ulubione owoce sezonowe np. maliny

Wykonanie:

Babeczki wyjmujemy z opakowania. 100 g soku z bzu mieszamy z wodą i delikatnie nasączamy środek każdej biszkoptowej babeczki (1 łyżeczka na babeczkę). Odstawiamy do wchłonięcia. Śmietany łączymy z solą i ubijamy na sztywną pianę. Na koniec dodajemy 100 g soku z bzu
o temperaturze pokojowej i delikatnie mieszamy, aby połączyć składniki. Odstawiamy krem do lodówki na 3 godziny. Po wyjęciu – napełniamy babeczki kremem i ozdabiamy owocami. Całość dla smaku można posypać cukrem pudrem.


Kategorie: desery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta z grochem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta z grochem

Krokiety z kapustą i grzybami

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Chleb na drożdżach

Pasta krewetkowa do pieczywa