zdjecia rodzinne

Babeczki z lekkim kremem bzowym


Składniki:

- 1 opakowanie słodkich babeczek (np. Dan Cake)
- ¼ szklanki wody
- 400 ml śmietanki 30%
- 200 ml śmietanki 36%
- 200 g soku z kwiatów bzu
- szczypta soli
- ulubione owoce sezonowe np. maliny

Wykonanie:

Babeczki wyjmujemy z opakowania. 100 g soku z bzu mieszamy z wodą i delikatnie nasączamy środek każdej biszkoptowej babeczki (1 łyżeczka na babeczkę). Odstawiamy do wchłonięcia. Śmietany łączymy z solą i ubijamy na sztywną pianę. Na koniec dodajemy 100 g soku z bzu
o temperaturze pokojowej i delikatnie mieszamy, aby połączyć składniki. Odstawiamy krem do lodówki na 3 godziny. Po wyjęciu – napełniamy babeczki kremem i ozdabiamy owocami. Całość dla smaku można posypać cukrem pudrem.


Kategorie: desery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Śledzie w oleju - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kapusta z grochem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Śledzie w oleju

Pieczywo czosnkowe

Kapusta z grochem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Włoski chlebek a'la pizza

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Chleb na drożdżach