zdjecia rodzinne

Ricotta z bazyliowym pesto


Składniki:

Składniki:
• 250 g świeżego sera ricotta
• 4 łyżki Ponti Pesto alla Genovese
• 2 pory
• 3 ziemniaki
• 20 czarnych oliwek Serpis
• pieprz i sól
• oliwa z oliwek extra virgin Olitalia

Wykonanie:

Sposób przygotowania:


Obierz i ugotuj ziemniaki. Na oliwie z oliwek zeszklij pokrojonego w krążki pora i dodaj pół szklanki wody. Posól i duś ok. 10 minut. Zmieszaj świeżą ricottę z Pesto Ponti alla Genovese. Dopraw do smaku. Napełnij 4 miseczki masą z ricotty i wstaw je do lodówki do ochłodzenia. Na 4 talerze wyłóż porcję pokrojonych ziemniaków, duszonego pora i czarnych oliwek. Dodaj kopczyki z serka ricotta i udekoruj kroplami oliwy z oliwek i świeżo zmielonym pieprzem.


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Biała kiełbasa - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Chleb na drożdżach - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Lazania z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kluski ziemniaczane

Biała kiełbasa

Pasta krewetkowa do pieczywa

Chleb na drożdżach

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Lazania z mięsem

Smażony ser pleśniowy

Fasolka po bretońsku