zdjecia rodzinne

Ricotta z bazyliowym pesto


Składniki:

Składniki:
• 250 g świeżego sera ricotta
• 4 łyżki Ponti Pesto alla Genovese
• 2 pory
• 3 ziemniaki
• 20 czarnych oliwek Serpis
• pieprz i sól
• oliwa z oliwek extra virgin Olitalia

Wykonanie:

Sposób przygotowania:


Obierz i ugotuj ziemniaki. Na oliwie z oliwek zeszklij pokrojonego w krążki pora i dodaj pół szklanki wody. Posól i duś ok. 10 minut. Zmieszaj świeżą ricottę z Pesto Ponti alla Genovese. Dopraw do smaku. Napełnij 4 miseczki masą z ricotty i wstaw je do lodówki do ochłodzenia. Na 4 talerze wyłóż porcję pokrojonych ziemniaków, duszonego pora i czarnych oliwek. Dodaj kopczyki z serka ricotta i udekoruj kroplami oliwy z oliwek i świeżo zmielonym pieprzem.


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Smażony ser pleśniowy

Kotlety mielone z kaszą

Chleb na drożdżach

Kotlety schabowe z cebulką

Śledzie w oleju

Zupa fasolowa z mięsem

Kapusta z grochem