zdjecia rodzinne

Ricotta z bazyliowym pesto


Składniki:

Składniki:
• 250 g świeżego sera ricotta
• 4 łyżki Ponti Pesto alla Genovese
• 2 pory
• 3 ziemniaki
• 20 czarnych oliwek Serpis
• pieprz i sól
• oliwa z oliwek extra virgin Olitalia

Wykonanie:

Sposób przygotowania:


Obierz i ugotuj ziemniaki. Na oliwie z oliwek zeszklij pokrojonego w krążki pora i dodaj pół szklanki wody. Posól i duś ok. 10 minut. Zmieszaj świeżą ricottę z Pesto Ponti alla Genovese. Dopraw do smaku. Napełnij 4 miseczki masą z ricotty i wstaw je do lodówki do ochłodzenia. Na 4 talerze wyłóż porcję pokrojonych ziemniaków, duszonego pora i czarnych oliwek. Dodaj kopczyki z serka ricotta i udekoruj kroplami oliwy z oliwek i świeżo zmielonym pieprzem.


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Bitki - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Biała kiełbasa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Chleb na drożdżach

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowa z mięsem

Kotlety schabowe z cebulką

Bitki

Pasztet z indyka