zdjecia rodzinne

Sos ziołowy do dań z grilla Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchn


Składniki:

- Jogurt typu greckiego naturalny ,,Piątnica” 200g
- majonez 3 łyżki
- koperek świeży ½ pęczka
- natka pietruszki ½ pęczka
- bazylia świeża ½ pęczka
- zioła prowansalskie 1 łyżeczka
- czosnek 1 ząbek
- sól, pieprz ziołowy do smaku

Wykonanie:

Jogurt dokładnie połączyć z majonezem, dodać pokrojony koperek, natkę pietruszki
i bazylię. Dodać również wyciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą, pieprzem ziołowym i pieprzem czarnym. Całość dokładnie wymieszać.

Sos podawać schłodzony do np. mięs grillowanych, ziemniaków pieczonych czy naleśników ze słonymi farszami.
Smacznego!


Kategorie: mlecznesosy i pastypolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kurczak z ryżem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Bitki - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Fasolka po bretońsku

Kurczak z ryżem

Krokiety z kapustą i grzybami

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Bitki

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Lazania z mięsem