zdjecia rodzinne

Sos ziołowy do dań z grilla Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchn


Składniki:

- Jogurt typu greckiego naturalny ,,Piątnica” 200g
- majonez 3 łyżki
- koperek świeży ½ pęczka
- natka pietruszki ½ pęczka
- bazylia świeża ½ pęczka
- zioła prowansalskie 1 łyżeczka
- czosnek 1 ząbek
- sól, pieprz ziołowy do smaku

Wykonanie:

Jogurt dokładnie połączyć z majonezem, dodać pokrojony koperek, natkę pietruszki
i bazylię. Dodać również wyciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą, pieprzem ziołowym i pieprzem czarnym. Całość dokładnie wymieszać.

Sos podawać schłodzony do np. mięs grillowanych, ziemniaków pieczonych czy naleśników ze słonymi farszami.
Smacznego!


Kategorie: mlecznesosy i pastypolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kapusta z grochem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kurczak z ryżem - przepis

 

Pasztet z indyka

Kotlety schabowe z cebulką

Kotlety mielone z kaszą

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kapusta z grochem

Chleb na drożdżach

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Smażony ser pleśniowy

Kurczak z ryżem