zdjecia rodzinne

Aksamitny krem szpinakowo – serowy


Składniki:

- 100 g serka topionego kremowego MSM Mońki
- 300 ml słodkiej śmietany 18%
- 200 g świeżego i młodego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- Szczypta gałki muszkatołowej
- Sól, czarny pieprz do smaku

Wykonanie:

Szpinak umyć, zmiksować ze śmietanką i dodać wyciśnięty przez praskę czosnek.
Serek topiony włożyć do garnka. Dodać zmiksowany szpinak i wymieszać wszystko oraz doprawić do smaku. Podgrzać aż do wrzenia, często mieszając aby krem się nie przypalił.

Smacznego!



Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Lazania z mięsem - przepis Kurczak z ryżem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Smażony ser pleśniowy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Fasolka po bretońsku

Lazania z mięsem

Kurczak z ryżem

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety mielone z kaszą

Pasztet z indyka