zdjecia rodzinne

Aksamitny krem szpinakowo – serowy


Składniki:

- 100 g serka topionego kremowego MSM Mońki
- 300 ml słodkiej śmietany 18%
- 200 g świeżego i młodego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- Szczypta gałki muszkatołowej
- Sól, czarny pieprz do smaku

Wykonanie:

Szpinak umyć, zmiksować ze śmietanką i dodać wyciśnięty przez praskę czosnek.
Serek topiony włożyć do garnka. Dodać zmiksowany szpinak i wymieszać wszystko oraz doprawić do smaku. Podgrzać aż do wrzenia, często mieszając aby krem się nie przypalił.

Smacznego!


Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Bitki - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowa z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety mielone z kaszą

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Bitki