zdjecia rodzinne

Aksamitny krem szpinakowo – serowy


Składniki:

- 100 g serka topionego kremowego MSM Mońki
- 300 ml słodkiej śmietany 18%
- 200 g świeżego i młodego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- Szczypta gałki muszkatołowej
- Sól, czarny pieprz do smaku

Wykonanie:

Szpinak umyć, zmiksować ze śmietanką i dodać wyciśnięty przez praskę czosnek.
Serek topiony włożyć do garnka. Dodać zmiksowany szpinak i wymieszać wszystko oraz doprawić do smaku. Podgrzać aż do wrzenia, często mieszając aby krem się nie przypalił.

Smacznego!


Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pasztet z indyka - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pasztet z indyka

Krokiety z kapustą i grzybami

Kluski ziemniaczane

Włoski chlebek a'la pizza

Kotlety schabowe z cebulką

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zapiekanka śródziemnomorska

Smażony ser pleśniowy