zdjecia rodzinne

Aksamitny krem szpinakowo – serowy


Składniki:

- 100 g serka topionego kremowego MSM Mońki
- 300 ml słodkiej śmietany 18%
- 200 g świeżego i młodego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- Szczypta gałki muszkatołowej
- Sól, czarny pieprz do smaku

Wykonanie:

Szpinak umyć, zmiksować ze śmietanką i dodać wyciśnięty przez praskę czosnek.
Serek topiony włożyć do garnka. Dodać zmiksowany szpinak i wymieszać wszystko oraz doprawić do smaku. Podgrzać aż do wrzenia, często mieszając aby krem się nie przypalił.

Smacznego!


Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pasztet z indyka - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kurczak z ryżem - przepis Bitki - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Fasolka po bretońsku

Pasztet z indyka

Chleb na drożdżach

Kurczak z ryżem

Bitki

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zupa fasolowa z mięsem