zdjecia rodzinne

Gofry


Składniki:

- 2 szklanki mąki,
- 2 szklanki mleka,
- 2 jajka,
- 6 łyżek oleju,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia.

Wykonanie:

Oddziel żółtka od białek. Do garnka wrzuć same żółtka, mleko, mąkę, sól, olej i proszek do pieczenia i miksuj do uzyskania gładkiej masy bez grudek.
Białka ubij w innym naczyniu na sztywno i potem dodaj je do ciasta. Wymieszaj razem ciasto z białkami.
Tak przygotowane ciasto (o konsystencji gęstszej śmietany) piecz w gofrownicy.
Pamiętaj, żeby gofrownica była dobrze rozgrzana. Wtedy gofry będą naprawde pyszne i chrupiące.

Kategorie: deserydla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pasztet z indyka - przepis Lazania z mięsem - przepis Biała kiełbasa - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety schabowe z cebulką

Włoski chlebek a'la pizza

Kluski ziemniaczane

Pasztet z indyka

Lazania z mięsem

Biała kiełbasa

Śledzie w oleju