zdjecia rodzinne

Gofry


Składniki:

- 2 szklanki mąki,
- 2 szklanki mleka,
- 2 jajka,
- 6 łyżek oleju,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia.

Wykonanie:

Oddziel żółtka od białek. Do garnka wrzuć same żółtka, mleko, mąkę, sól, olej i proszek do pieczenia i miksuj do uzyskania gładkiej masy bez grudek.
Białka ubij w innym naczyniu na sztywno i potem dodaj je do ciasta. Wymieszaj razem ciasto z białkami.
Tak przygotowane ciasto (o konsystencji gęstszej śmietany) piecz w gofrownicy.
Pamiętaj, żeby gofrownica była dobrze rozgrzana. Wtedy gofry będą naprawde pyszne i chrupiące.

Kategorie: deserydla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasztet z indyka - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Krokiety z kapustą i grzybami

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasztet z indyka

Zapiekanka śródziemnomorska

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej