zdjecia rodzinne

Szaszłyki z serem edamskim i grillowanymi warzywami


Składniki:

- 200 g sera żółtego Edamskiego MSM Mońki
- pół młodej cukinii
- 6 średnich świeżych pieczarek
- 1 świeża kolorowa papryka
- 6-7 pomidorków koktajlowych
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- zioła prowansalskie, sól, płatki chili do smaku

Wykonanie:

Wszystkie warzywa, oprócz pomidorków, pokroić w grube cząstki, doprawić do smaku przyprawami i położyć na rozgranym ruszcie. Po osiągnięciu oczekiwanego stopnia usmażenia, zdjąć z grilla i wystudzić.
Ser pokroić w cząstki i ponadziewać na patyczki do szaszłyków na przemian z warzywami i pomidorkami koktajlowymi.
Smacznego!



Kategorie: wegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Bitki - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Chleb na drożdżach

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Bitki

Smażony ser pleśniowy

Zapiekanka śródziemnomorska

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kluski ziemniaczane