zdjecia rodzinne

Orzeźwiająca pasta z kalafiora i świeżego ogórka


Składniki:

- kalafior świeży 250g
- ogórek świeży 100g
- koperek ½ pęczka
- twaróg chudy 100g
- jogurt naturalny 2 łyżki
- sól, pieprz do smaku
-Chleb Bawarski Dan Cake 1 bochenek

Wykonanie:

Kalafiora gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy. Następnie ścieramy go razem z ogórkiem ze skórką na tarce o grubych oczkach. Dodajemy pokrojony koperek, pokruszony twaróg oraz jogurt. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie mieszamy, rozcierając widelcem. Pieczywo Dan Cake smarujemy pastą i delektujemy się doskonałym smakiem.

Kategorie: wegetariańskieprzekąskisosy i pastypolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pasztet z indyka - przepis Kurczak z ryżem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Lazania z mięsem

Pieczywo czosnkowe

Krokiety z kapustą i grzybami

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pasztet z indyka

Kurczak z ryżem

Chleb na drożdżach

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa fasolowa z mięsem