zdjecia rodzinne

Orzeźwiająca pasta z kalafiora i świeżego ogórka


Składniki:

- kalafior świeży 250g
- ogórek świeży 100g
- koperek ½ pęczka
- twaróg chudy 100g
- jogurt naturalny 2 łyżki
- sól, pieprz do smaku
-Chleb Bawarski Dan Cake 1 bochenek

Wykonanie:

Kalafiora gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy. Następnie ścieramy go razem z ogórkiem ze skórką na tarce o grubych oczkach. Dodajemy pokrojony koperek, pokruszony twaróg oraz jogurt. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie mieszamy, rozcierając widelcem. Pieczywo Dan Cake smarujemy pastą i delektujemy się doskonałym smakiem.

Kategorie: wegetariańskieprzekąskisosy i pastypolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Biała kiełbasa - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kurczak z ryżem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pieczywo czosnkowe

Biała kiełbasa

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kurczak z ryżem

Smażony ser pleśniowy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety schabowe z cebulką