zdjecia rodzinne

Orzeźwiająca pasta z kalafiora i świeżego ogórka


Składniki:

- kalafior świeży 250g
- ogórek świeży 100g
- koperek ½ pęczka
- twaróg chudy 100g
- jogurt naturalny 2 łyżki
- sól, pieprz do smaku
-Chleb Bawarski Dan Cake 1 bochenek

Wykonanie:

Kalafiora gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy. Następnie ścieramy go razem z ogórkiem ze skórką na tarce o grubych oczkach. Dodajemy pokrojony koperek, pokruszony twaróg oraz jogurt. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie mieszamy, rozcierając widelcem. Pieczywo Dan Cake smarujemy pastą i delektujemy się doskonałym smakiem.

Kategorie: wegetariańskieprzekąskisosy i pastypolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Śledzie w oleju - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Bitki - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Lazania z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Śledzie w oleju

Pasta krewetkowa do pieczywa

Bitki

Zupa fasolowa z mięsem

Kluski ziemniaczane