zdjecia rodzinne

Orzeźwiająca pasta z kalafiora i świeżego ogórka


Składniki:

- kalafior świeży 250g
- ogórek świeży 100g
- koperek ½ pęczka
- twaróg chudy 100g
- jogurt naturalny 2 łyżki
- sól, pieprz do smaku
-Chleb Bawarski Dan Cake 1 bochenek

Wykonanie:

Kalafiora gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy. Następnie ścieramy go razem z ogórkiem ze skórką na tarce o grubych oczkach. Dodajemy pokrojony koperek, pokruszony twaróg oraz jogurt. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie mieszamy, rozcierając widelcem. Pieczywo Dan Cake smarujemy pastą i delektujemy się doskonałym smakiem.

Kategorie: wegetariańskieprzekąskisosy i pastypolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Śledzie w oleju - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Bitki - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Kurczak z ryżem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Śledzie w oleju

Pieczywo czosnkowe

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Bitki

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pasztet z indyka