zdjecia rodzinne

Bakłażanowe roladki


Składniki:

Składniki na 4 roladki:

• 1 słoik tuńczyka w sosie własnym Callipo 160g
• 4 podłużne plastry bakłażana
• 100 g sera ricotta
• 50 g szczypiorku
• pęczek natki pietruszki
• sól i pieprz do smaku
• oliwa z oliwek extra vergine Olitalia

Wykonanie:

Sposób przygotowania:

Oprósz plastry bakłażana solą i pieprzem oraz pokrop oliwą z oliwek a następnie zgriluj z 2 stron na patelni grillowej. Ułóż na przestudzonych plastrach warstwę ricotty, posyp drobno posiekaną natką pietruszki, a następnie dodaj kawałki odsączonego tuńczyka. Zwiń ściśle roladkę i zwiąż źdźbłem szczypiorku.

Smacznego!


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Chleb na drożdżach - przepis Biała kiełbasa - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Lazania z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Chleb na drożdżach

Biała kiełbasa

Śledzie w oleju

Zupa fasolowa z mięsem

Kotlety mielone z kaszą

Kapusta z grochem