zdjecia rodzinne

Bakłażanowe roladki


Składniki:

Składniki na 4 roladki:

• 1 słoik tuńczyka w sosie własnym Callipo 160g
• 4 podłużne plastry bakłażana
• 100 g sera ricotta
• 50 g szczypiorku
• pęczek natki pietruszki
• sól i pieprz do smaku
• oliwa z oliwek extra vergine Olitalia

Wykonanie:

Sposób przygotowania:

Oprósz plastry bakłażana solą i pieprzem oraz pokrop oliwą z oliwek a następnie zgriluj z 2 stron na patelni grillowej. Ułóż na przestudzonych plastrach warstwę ricotty, posyp drobno posiekaną natką pietruszki, a następnie dodaj kawałki odsączonego tuńczyka. Zwiń ściśle roladkę i zwiąż źdźbłem szczypiorku.

Smacznego!


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kurczak z ryżem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Biała kiełbasa - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pieczywo czosnkowe

Kluski ziemniaczane

Kurczak z ryżem

Włoski chlebek a'la pizza

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Biała kiełbasa