zdjecia rodzinne

Bakłażanowe roladki


Składniki:

Składniki na 4 roladki:

• 1 słoik tuńczyka w sosie własnym Callipo 160g
• 4 podłużne plastry bakłażana
• 100 g sera ricotta
• 50 g szczypiorku
• pęczek natki pietruszki
• sól i pieprz do smaku
• oliwa z oliwek extra vergine Olitalia

Wykonanie:

Sposób przygotowania:

Oprósz plastry bakłażana solą i pieprzem oraz pokrop oliwą z oliwek a następnie zgriluj z 2 stron na patelni grillowej. Ułóż na przestudzonych plastrach warstwę ricotty, posyp drobno posiekaną natką pietruszki, a następnie dodaj kawałki odsączonego tuńczyka. Zwiń ściśle roladkę i zwiąż źdźbłem szczypiorku.

Smacznego!


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Bitki - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pasta krewetkowa do pieczywa

Smażony ser pleśniowy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Fasolka po bretońsku

Bitki

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kluski ziemniaczane

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)