zdjecia rodzinne

Bakłażanowe roladki


Składniki:

Składniki na 4 roladki:

• 1 słoik tuńczyka w sosie własnym Callipo 160g
• 4 podłużne plastry bakłażana
• 100 g sera ricotta
• 50 g szczypiorku
• pęczek natki pietruszki
• sól i pieprz do smaku
• oliwa z oliwek extra vergine Olitalia

Wykonanie:

Sposób przygotowania:

Oprósz plastry bakłażana solą i pieprzem oraz pokrop oliwą z oliwek a następnie zgriluj z 2 stron na patelni grillowej. Ułóż na przestudzonych plastrach warstwę ricotty, posyp drobno posiekaną natką pietruszki, a następnie dodaj kawałki odsączonego tuńczyka. Zwiń ściśle roladkę i zwiąż źdźbłem szczypiorku.

Smacznego!


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pieczywo czosnkowe

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kluski ziemniaczane

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa fasolowa z mięsem

Kotlety mielone z kaszą