zdjecia rodzinne

Sałatka pieczarkowa


Składniki:

1/2 kg pieczarek
3 ząbki czosnku
1 woreczek ryżu
biały pieprz
majonez

Wykonanie:

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Czosnek obrać, pokroić w drobną kostkę lub przecisnąć przez maszynkę i dodać do pokrojonych w plasterki pieczarek. Całość wyłożyć na rozgrzaną patelnię z oliwą i dusić do odparowania całej wody z pieczarek, nie przykrywając patelni.
Następnie ciepłe pieczarki wymieszać z ryżem. Ostudzić. Dodać biały pieprz i majonez, wymieszać.

Kategorie: wegetariańskiesałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Herubinek , 2010-03-21
Sałatka pieczarkowa Również skusiłam się na tą sałatkę i posłuchałam porady "gosiaczka" i dodałam zielony groszek z puszki. Pyszności. Sałatka prosta ale ma coś w sobie czemu nie można się oprzeć :-D Świeży czosnek zastąpiłam granulowanym suszonym. Sałatkę biorę do pracy na lunch więc nie chciałam ryzykować :-)
gosiaczek , 2010-01-08
Sałatka pieczarkowa Trochę zmodyfikowałam przepis. Dodałam zielony groszek z puszki i pominęłam czosnek. Sałatka wyszła bardzo dobra. Gościom bardzo smakowała.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Bitki - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Lazania z mięsem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Chleb na drożdżach

Pieczywo czosnkowe

Kapusta z grochem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Bitki

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Lazania z mięsem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa-krem z brokułami w roli głównej