Sałatka pieczarkowa
Składniki:
1/2 kg pieczarek3 ząbki czosnku
1 woreczek ryżu
biały pieprz
majonez
Wykonanie:
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Czosnek obrać, pokroić w drobną kostkę lub przecisnąć przez maszynkę i dodać do pokrojonych w plasterki pieczarek. Całość wyłożyć na rozgrzaną patelnię z oliwą i dusić do odparowania całej wody z pieczarek, nie przykrywając patelni.Następnie ciepłe pieczarki wymieszać z ryżem. Ostudzić. Dodać biały pieprz i majonez, wymieszać.
Kategorie: wegetariańskie, sałatki i surówki,
Dodaj przepis do ulubionych
Skomentuj przepis:
Komentarze:
Herubinek
, 2010-03-21
Również skusiłam się na tą sałatkę i posłuchałam porady "gosiaczka" i dodałam zielony groszek z puszki. Pyszności. Sałatka prosta ale ma coś w sobie czemu nie można się oprzeć :-D Świeży czosnek zastąpiłam granulowanym suszonym. Sałatkę biorę do pracy na lunch więc nie chciałam ryzykować :-)

gosiaczek
, 2010-01-08
Trochę zmodyfikowałam przepis. Dodałam zielony groszek z puszki i pominęłam czosnek. Sałatka wyszła bardzo dobra. Gościom bardzo smakowała.
