zdjecia rodzinne

Kuskus z wieprzowiną i brzoskwiniami


Składniki:

Składniki (10 porcji):

300 g wstępnie ugotowanego kuskusu,
500 g polędwiczek wieprzowych,
400 g brzoskwiń w puszce Valfrutta,
bulion,
20 g szałwii,
50 g masła,
sos sojowy,
100 g selera,
30 g świeżej mięty,
oliwa z oliwek extra vergine Olitalia,
sól i pieprz

Wykonanie:

Przygotowanie:

Polędwiczki pokrój na cienkie paseczki i umieść w marynacie z posiekanego selera, sosu sojowego, szałwii i oliwy z oliwek. Umieść kuskus w misce i namocz w 1 łyżce gorącego bulionu z miętą, oliwą i solą. Odsącz brzoskwinie i pokrój je w drobną kostkę. Podsmaż polędwiczki na patelni. Umieść kuskus w szklanych miseczkach, dodaj brzoskwinie i uzupełnij polędwiczkami. Niech wszystkie soki, które wykapały z kuskus połączą się w aromatycznym sosie.



Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety mielone z kaszą

Włoski chlebek a'la pizza

Kotlety schabowe z cebulką

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Fasolka po bretońsku