zdjecia rodzinne

Kuskus z wieprzowiną i brzoskwiniami


Składniki:

Składniki (10 porcji):

300 g wstępnie ugotowanego kuskusu,
500 g polędwiczek wieprzowych,
400 g brzoskwiń w puszce Valfrutta,
bulion,
20 g szałwii,
50 g masła,
sos sojowy,
100 g selera,
30 g świeżej mięty,
oliwa z oliwek extra vergine Olitalia,
sól i pieprz

Wykonanie:

Przygotowanie:

Polędwiczki pokrój na cienkie paseczki i umieść w marynacie z posiekanego selera, sosu sojowego, szałwii i oliwy z oliwek. Umieść kuskus w misce i namocz w 1 łyżce gorącego bulionu z miętą, oliwą i solą. Odsącz brzoskwinie i pokrój je w drobną kostkę. Podsmaż polędwiczki na patelni. Umieść kuskus w szklanych miseczkach, dodaj brzoskwinie i uzupełnij polędwiczkami. Niech wszystkie soki, które wykapały z kuskus połączą się w aromatycznym sosie.



Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Włoski chlebek a'la pizza - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Bitki - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Włoski chlebek a'la pizza

Smażony ser pleśniowy

Fasolka po bretońsku

Kotlety schabowe z cebulką

Zapiekanka śródziemnomorska

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Bitki

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)