zdjecia rodzinne

Chipsy TORTOS z oliwkami i anchois


Składniki:

Składniki (dla 4 osób):
• 10 czarnych oliwek bez pestek Serpis,
• 1 starty pomidor bez skórki,
• 2-3 łyżki oleju ryżowego Olitalia,
• świeża bazylia lub oregano,
• sól i pieprz,
• anchois

Na tortos:
• 75 g mąki kukurydzianej,
• 25 g mąka pszenna,
• 2 łyżki oliwy z oliwek oliwek Olitalia Extra Vergine Delikatna,
• woda

Wykonanie:

Przygotowanie:

Tortos: Wymieszaj mąkę pszenną i kukurydzianą. Dodaj sól, trochę wody i całość zagniataj do momentu, gdy ciasto przestanie się przyklejać do rąk. Gotowe ciasto odstaw na kilka minut. Z ciasta uformuj małe płaskie kółka. Podsmaż je chwilę z każdej strony na patelni z odrobiną oleju ryżowego.
Wymieszaj starty pomidor z oliwkami, oregano lub bazylią, solą i pieprzem oraz oliwą z oliwek Olitalia.
Udekoruj szczypiorkiem i anchois.


Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Bitki - przepis Kurczak z ryżem - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Zapiekanka śródziemnomorska

Włoski chlebek a'la pizza

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Krokiety z kapustą i grzybami

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasta krewetkowa do pieczywa

Bitki

Kurczak z ryżem