zdjecia rodzinne

Naleśniki ze szpinakiem, serem żółtym i sosem serowo - śmietanowym


Składniki:

Składniki na ciasto naleśnikowe ze szpinakiem:
- 300 ml mleka
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 jajko
- sól, cukier do smaku
- garść młodego szpinaku
- olej do smażenia


Składniki na farsz:
- 200 g sera podlaskiego MSM Mońki
- 200 g młodego szpinaku
- 7 ząbków czosnku
- pieprz grubo mielony do smaku
- klarowane masło do podsmażenia naleśników

Sos:
- 2 szt. serka topionego kremowego MSM Mońki 100g .
- 150 ml kwaśnej śmietany 12%
- pieprz czarny do smaku

Wykonanie:

Wykonanie ciasta:
mleko, mąkę, jajko, sól i cukier dokładnie wymieszać, dodać posiekany szpinak i usmażyć naleśniki na odrobinie oleju.

Wykonanie farszu:
Posiekany szpinak wymieszać z serem żółty startym na tarce na grubym oczku. Dodać pokrojony w plasterki czosnek, pieprz do smaku i wymieszać.
Na każdy usmażony naleśnik nałożyć farsz, zwinąć i podsmażyć na klarowanym maśle na złoty kolor.
Podawać z sosem serowo śmietanowym.

Sos:
Serek topiony wymieszać ze śmietaną i dodać czarny pieprz do smaku.



Kategorie: mącznewegetariańskiedla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pasztet z indyka - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kurczak z ryżem - przepis Bitki - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Pasztet z indyka

Kapusta z grochem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kurczak z ryżem

Bitki

Zupa fasolowa z mięsem