zdjecia rodzinne

Polędwica w winie podana na płatach lasagne z pesto i z fasolką


Składniki:

Składniki (3 porcje):
• 1/2 kg polędwicy
• 2 szklanki wina wytrawnego czerwonego
• 1/3 op. makaronu lasagne marki Arrighi
• 1 słoiczek pesto z pomidorów marki Ponti
• 2 łyżki oliwy czosnkowej marki Olitalia
• 1/2 czerwonej cebuli
• 2 ząbki czosnku
• 2 gałązki rozmarynu świeżego
• sól, pieprz
• 1 łyżka masła
• 300 g fasolki szparagowej
• sałata

Wykonanie:

Wykonanie:

1. Mięso oczyść z błonek i tłuszczu. Przełóż do miski, dodaj rozmaryn i wlej wino. Mięso powinno być winem przykryte. Tak przygotowaną polędwicę odstaw na 1 godzinę.
2. Cebulę i czosnek obierz i pokrój w kostkę.
3. Rozgrzej oliwę, dodaj cebulę z czosnkiem i smaż chwilkę, ok. 30 sekund. Mięso osącz z wina i obsmaż ze wszystkich stron.
4. Przelej na patelnię wino wraz z rozmarynem. Duś mięso, często obracając do odparowania wina. Powinno go zostać ok 6 łyżek. Dodaj masło, wyłącz ogień, masło połącz z sosem. Dopraw solą i pieprzem.
5. W międzyczasie ugotuj makaron i fasolkę al dente.
6. Mięso podawaj na fasolce i makaronie, pokrojone w plastry, polane pesto. Do tego przygotuj lekką sałatę skropioną oliwą czosnkową, cytryną i solą.


Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska




Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Śledzie w oleju

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zapiekanka śródziemnomorska

Chleb na drożdżach

Pasta krewetkowa do pieczywa

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Włoski chlebek a'la pizza

Kapusta z grochem