zdjecia rodzinne

Tarta z żółtym serem, brokułami i cebulą


Składniki:

- gotowy spód od pizzy
- łyżka masła
- 1 pokrojona w piórka cebula
- 1 średni brokuł podzielony na różyczki
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- 100 g sera Gouda MSM Mońki
- 1 jajko

Wykonanie:

Masło rozpuścić na patelni, wrzucić cebulę i mieszać aż się zeszkli. Następnie odstawić do ostygnięcia. W tym samym czasie ugotować brokuły w osolonej wodzie, odcedzić i odstawić aby ostygły. Rozwałkować cienko ciasto pizzowe, posmarować musztardą zostawiając 2 cm z każdej strony. Na wierzch ułożyć ugotowane brokuły, podsmażoną cebulę i posypać startym serem. Ciasto z wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec 15 minut w rozgrzanym do 200°C piekarniku. Podawać na ciepło.
Smacznego!


Kategorie: zapiekankiwegetariańskiepolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


bOLLMXDiBuLKGtqqh , 2018-12-20
D4NyXr Nice place of duty. I study impressive added challenging taking place changed blogs everyday. Thankfulness for sharing.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasta krewetkowa do pieczywa

Włoski chlebek a'la pizza

Kotlety mielone z kaszą

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Biała kiełbasa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Smażony ser pleśniowy

Śledzie w oleju