zdjecia rodzinne

Halloweenowe muffinki serowe w kształcie ośmiorniczek


Składniki:

• 15 czarnych oliwek
• gotowy spód do ciasta pizzowego
• 400 g sera żółtego Gouda MSM Mońki
• główka brokułu
• 700 g pieczarek
• 15 średniej wielkości miseczek do zapiekania (najlepiej w czarnym kolorze)
• sól, pieprz, bazylia do smaku

Wykonanie:

Brokuł podzielić na różyczki i ugotować na półtwardo. Pieczarki pokroić w cząstki i poddusić na maśle. Zetrzeć ser na tarce. Wszystko wymieszać w misce, przyprawić i wyłożyć do muffinek. Z ciasta na pizzę wykroić 15 kółek i szerokie na centymetr paski. Każdą muffinkę z farszem przykryć na wierzchu kółkiem, a ścianki naczyń obkleić 4-5 paskami – tak, aby swoim kształtem przypominały ośmiorniczki . Pokroić oliwki w krążki i po dwa ułożyć na każdej muffince (na kształt oczu). Włożyć tacę z naczyniami do rozgrzanego piekarnika na 20 minut na 180 stopni. Wyjąć, gdy ciasto będzie zarumienione.
Smacznego!


Kategorie: wegetariańskieprzekąskiciastadla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Bitki - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zapiekanka śródziemnomorska

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Bitki

Fasolka po bretońsku

Chleb na drożdżach

Pieczywo czosnkowe