zdjecia rodzinne

Rozgrzewający krem z dyni


Składniki:

1 kg dyni
1 cebula
1 łyżka oleju rzepakowego
3 opakowania serka topionego kremowego MSM Mońki
250 ml wody
sól, płatki chili, sos sojowy do smaku
garść pestek dyni

Wykonanie:

Dynię obrać, wyciągnąć gniazdo nasienne i razem z cebulą pokroić w cząstki. Natłuścić olejem i upiec w piekarniku w 250°C na złoty kolor. Przełożyć do garnka, dodać serek topiony, wodę i gotować przez 5 minut. Następnie zmiksować, doprawić do smaku solą, sosem sojowym i płatkami chili. Udekorować uprzednio uprażonymi pestkami dyni.
Smacznego!


Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Biała kiełbasa - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Włoski chlebek a'la pizza

Kluski ziemniaczane

Biała kiełbasa

Zapiekanka śródziemnomorska

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety schabowe z cebulką

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa fasolowa z mięsem