zdjecia rodzinne

Rozgrzewający krem z dyni


Składniki:

1 kg dyni
1 cebula
1 łyżka oleju rzepakowego
3 opakowania serka topionego kremowego MSM Mońki
250 ml wody
sól, płatki chili, sos sojowy do smaku
garść pestek dyni

Wykonanie:

Dynię obrać, wyciągnąć gniazdo nasienne i razem z cebulą pokroić w cząstki. Natłuścić olejem i upiec w piekarniku w 250°C na złoty kolor. Przełożyć do garnka, dodać serek topiony, wodę i gotować przez 5 minut. Następnie zmiksować, doprawić do smaku solą, sosem sojowym i płatkami chili. Udekorować uprzednio uprażonymi pestkami dyni.
Smacznego!


Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Chleb na drożdżach - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Śledzie w oleju - przepis Lazania z mięsem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Chleb na drożdżach

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Śledzie w oleju

Lazania z mięsem

Zapiekanka śródziemnomorska

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowo-buraczkowa babci