zdjecia rodzinne

„Magia Świąt” w herbacianej kompozycji marki Czas na Herbatę


Składniki:

Herbata „Magia Świąt” marki Czas na herbatę
pomarańcza
goździki
gwiazdki anyżu
cukier trzcinowy

Wykonanie:

1 łyżeczkę herbaty oraz gwiazdkę anyżu zalewamy 200 ml wody o temperaturze 95 stopni C. Herbatę zaparzamy 3 minuty pod przykryciem, po tym czasie oddzielamy liście od naparu. Pomarańczę kroimy w plastry i nadziewamy goździkami. Do zaparzonej herbaty wrzucamy plastry pomarańczy z goździkami. Na koniec słodzimy do smaku cukrem trzcinowym.



Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Lazania z mięsem - przepis Biała kiełbasa - przepis Bitki - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Pieczywo czosnkowe

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zapiekanka śródziemnomorska

Fasolka po bretońsku

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Lazania z mięsem

Biała kiełbasa

Bitki