zdjecia rodzinne

Spaghetti z suszonymi pomidorami, gorgonzolą i rukolą


Składniki:

500 g makaronu spaghetti
słoiczek pomidorów suszonych na słońcu w oleju Ponti
300 g sera gorgonzola
250 ml śmietany do sosów 18% lub kremówki 30%
1 średnia cebula
4 ząbki czosnku
oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
3 garści rukoli
½ łyżeczki gałki muszkatołowej
sól i pieprz (opcjonalnie)

Wykonanie:

Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzuć drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek i zeszkli je. Pomidory pokrój w kostkę i dorzuć na patelnię. Dodaj śmietanę, pokruszony ser gorgonzola oraz gałkę. Sos zredukuj do odpowiadającej Ci gęstości. Opcjonalnie dopraw go solą i pieprzem. Sos podawaj z ugotowanym al dente makaronem i rukolą.

Kategorie: mączne

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


bTOaZFWuwqQ , 2018-12-21
aKL9Sx You completed a few nice points there. I did a search on the subject and found nearly all persons will go along with with your blog.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Kapusta z grochem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Kapusta z grochem

Kluski ziemniaczane

Kotlety mielone z kaszą

Pieczywo czosnkowe

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kotlety schabowe z cebulką