zdjecia rodzinne

Jesienna sałatka z serem morskim i owocami miechunki


Składniki:

- 250 g sera morskiego MSM Mońki
- 3 łyżki mąki pszennej
- 2 jajka
- 1 szklanka bułki tartej
- olej do głębokiego smażenia
- 3 sztuki świeżej kolorowej papryki
- 1 młoda cukinia
- 1 czerwona cebula
- ½ sztuki średniego bakłażana
- 15 sztuk owoców miechunki peruwiańskiej
- ½ pomarańczy
- płatki chilli, sól do smaku

Wykonanie:

Ser pokroić w dwucentymetrową kostkę i obtoczyć w podwójnej panierce (najpierw w mące, jajku oraz bułce tartej).
Wszystkie warzywa pokroić w grube cząstki i podsmażyć na trzech łyżkach oleju na mocno rozgrzanej patelni aż do uzyskania złotego koloru. Pod koniec smażenia doprawić solą, płatkami chilli i świeżo wyciśniętym sokiem z połówki pomarańczy. Kostki sera usmażyć na złoty kolor bezpośrednio przed podaniem sałatki. Udekorować owocami miechunki.
Smacznego!

Kategorie: wegetariańskieprzekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasztet z indyka - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kurczak z ryżem - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasztet z indyka

Kluski ziemniaczane

Fasolka po bretońsku

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Włoski chlebek a'la pizza

Kurczak z ryżem