zdjecia rodzinne

Jesienna sałatka z serem morskim i owocami miechunki


Składniki:

- 250 g sera morskiego MSM Mońki
- 3 łyżki mąki pszennej
- 2 jajka
- 1 szklanka bułki tartej
- olej do głębokiego smażenia
- 3 sztuki świeżej kolorowej papryki
- 1 młoda cukinia
- 1 czerwona cebula
- ½ sztuki średniego bakłażana
- 15 sztuk owoców miechunki peruwiańskiej
- ½ pomarańczy
- płatki chilli, sól do smaku

Wykonanie:

Ser pokroić w dwucentymetrową kostkę i obtoczyć w podwójnej panierce (najpierw w mące, jajku oraz bułce tartej).
Wszystkie warzywa pokroić w grube cząstki i podsmażyć na trzech łyżkach oleju na mocno rozgrzanej patelni aż do uzyskania złotego koloru. Pod koniec smażenia doprawić solą, płatkami chilli i świeżo wyciśniętym sokiem z połówki pomarańczy. Kostki sera usmażyć na złoty kolor bezpośrednio przed podaniem sałatki. Udekorować owocami miechunki.
Smacznego!

Kategorie: wegetariańskieprzekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kapusta z grochem - przepis Bitki - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Fasolka po bretońsku

Kapusta z grochem

Bitki

Zupa fasolowa z mięsem

Pieczywo czosnkowe

Smażony ser pleśniowy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pasta krewetkowa do pieczywa