zdjecia rodzinne

Wytrawne gofry z serem żółtym, cukinią i ziołami


Składniki:

-szklanka mąki pszennej
-2 szklanki mleka
-2 jajka
-łyżeczka proszku do pieczenia
-1/4 szklanki oleju
-1/4 łyżeczki soli
- 150 g sera żółtego Gouda MSM Mońki
- 1 młoda cukinia
- ulubione zioła
- świeży koper

Wykonanie:

Cukinię zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Mąkę, żółtka, mleko, olej, proszek do pieczenia oraz sól połączyć i miksować do otrzymania jednolitej masy. Ciasto powinno mieć odpowiednią gęstość (taką jak w przypadku ciasta na naleśniki). W osobnej misce ubić białka na sztywno i dodać do ciasta. Całość wymieszać, dodać starty żółty ser, wcześniej przygotowaną cukinię oraz zioła. Tak przygotowaną masę wlewać partiami na rozgrzaną gofrownicę i smażyć aż do zrumienienia. Przed podaniem posypać pozostałym startym serem i udekorować listkami świeżego kopru.



Kategorie: wegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kapusta z grochem - przepis Biała kiełbasa - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kapusta z grochem

Biała kiełbasa

Włoski chlebek a'la pizza

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Lazania z mięsem