zdjecia rodzinne

Chrupiące grzanki z papryką, łososiem oraz serem żółtym


Składniki:

- 2 pszenne bagietki
- 1 czerwona papryka
- garść pokrojonych czarnych oliwek
- dwa plastry wędzonego łososia
- 100 g startego sera żółtego Gouda MSM Mońki
- łyżka oliwy
- sól, pieprz, bazylia
- świeże listki pietruszki do dekoracji

Wykonanie:

Paprykę pokroić w cienkie paski. Bagietkę podzielić na małe kromki, każdą z nich posmarować oliwą, ułożyć na blaszce i wstawić do rozgrzanego piekarnika (200°C) na ok 5 – 7 minut lub do uzyskania pożądanej chrupkości. Na każdą kromkę nałożyć paprykę, pokrojonego w cienkie paski łososia oraz skrojone wcześniej oliwki. Doprawić solą, pieprzem i bazylią, a na wierzch utrzeć żółty ser. Podawać udekorowane listkiem świeżej pietruszki.
Smacznego!


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Bitki - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta z grochem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Pieczywo czosnkowe

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Fasolka po bretońsku

Bitki

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta z grochem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowa z mięsem