zdjecia rodzinne

Chrupiące grzanki z papryką, łososiem oraz serem żółtym


Składniki:

- 2 pszenne bagietki
- 1 czerwona papryka
- garść pokrojonych czarnych oliwek
- dwa plastry wędzonego łososia
- 100 g startego sera żółtego Gouda MSM Mońki
- łyżka oliwy
- sól, pieprz, bazylia
- świeże listki pietruszki do dekoracji

Wykonanie:

Paprykę pokroić w cienkie paski. Bagietkę podzielić na małe kromki, każdą z nich posmarować oliwą, ułożyć na blaszce i wstawić do rozgrzanego piekarnika (200°C) na ok 5 – 7 minut lub do uzyskania pożądanej chrupkości. Na każdą kromkę nałożyć paprykę, pokrojonego w cienkie paski łososia oraz skrojone wcześniej oliwki. Doprawić solą, pieprzem i bazylią, a na wierzch utrzeć żółty ser. Podawać udekorowane listkiem świeżej pietruszki.
Smacznego!


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Śledzie w oleju - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Bitki

Fasolka po bretońsku

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Krokiety z kapustą i grzybami

Śledzie w oleju

Kotlety schabowe z cebulką

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa fasolowa z mięsem

Kapusta z grochem