zdjecia rodzinne

Świąteczny karp z serowo – pieczarkowym farszem


Składniki:

- świeży karp, ok. 1,2 kg
- 500 g świeżych pieczarek
- 1 cebula
- 1 średni pęczek natki pietruszki
- 150 g sera Gouda MSM Mońki w plastrach
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju

Wykonanie:

Pieczarki pokroić w cząstki, cebulę w kostkę i podsmażyć na oleju. Odstawić do wystygnięcia, a karpia doprawić solą i pieprzem. Do wystudzonych pieczarek dodać pokrojoną natkę, 80 gramów pokrojonego sera, oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać i nafaszerować karpia, następnie natłuścić rybę odrobiną oleju. Piec w temperaturze 180°C przez godzinę. Piętnaście minut przed końcem pieczenia, na karpia położyć pozostałe plasterki sera.
Smacznego!


Kategorie: ryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kurczak z ryżem - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Fasolka po bretońsku

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Włoski chlebek a'la pizza

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pieczywo czosnkowe

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kurczak z ryżem

Śledzie w oleju