zdjecia rodzinne

Świąteczny karp z serowo – pieczarkowym farszem


Składniki:

- świeży karp, ok. 1,2 kg
- 500 g świeżych pieczarek
- 1 cebula
- 1 średni pęczek natki pietruszki
- 150 g sera Gouda MSM Mońki w plastrach
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju

Wykonanie:

Pieczarki pokroić w cząstki, cebulę w kostkę i podsmażyć na oleju. Odstawić do wystygnięcia, a karpia doprawić solą i pieprzem. Do wystudzonych pieczarek dodać pokrojoną natkę, 80 gramów pokrojonego sera, oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać i nafaszerować karpia, następnie natłuścić rybę odrobiną oleju. Piec w temperaturze 180°C przez godzinę. Piętnaście minut przed końcem pieczenia, na karpia położyć pozostałe plasterki sera.
Smacznego!


Kategorie: ryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasztet z indyka - przepis Chleb na drożdżach - przepis Lazania z mięsem - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Włoski chlebek a'la pizza

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasztet z indyka

Chleb na drożdżach

Lazania z mięsem

Biała kiełbasa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci