zdjecia rodzinne

Świąteczny karp z serowo – pieczarkowym farszem


Składniki:

- świeży karp, ok. 1,2 kg
- 500 g świeżych pieczarek
- 1 cebula
- 1 średni pęczek natki pietruszki
- 150 g sera Gouda MSM Mońki w plastrach
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju

Wykonanie:

Pieczarki pokroić w cząstki, cebulę w kostkę i podsmażyć na oleju. Odstawić do wystygnięcia, a karpia doprawić solą i pieprzem. Do wystudzonych pieczarek dodać pokrojoną natkę, 80 gramów pokrojonego sera, oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać i nafaszerować karpia, następnie natłuścić rybę odrobiną oleju. Piec w temperaturze 180°C przez godzinę. Piętnaście minut przed końcem pieczenia, na karpia położyć pozostałe plasterki sera.
Smacznego!


Kategorie: ryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pasztet z indyka - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kurczak z ryżem - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pasztet z indyka

Kapusta z grochem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zapiekanka śródziemnomorska

Kotlety schabowe z cebulką

Pieczywo czosnkowe

Kurczak z ryżem