zdjecia rodzinne

Deserowa zabawa, czyli Zabajone mango - Przepis


Składniki:

4 żółtka z jajka ekologicznego (L)
3 łyżki drobnego cukru
5 łyżek soku Sunquick Mango
owoce, np. maliny mrożone lub świeże biszkopty

Wykonanie:

1. Żółtka przełóż do miski, i ubijaj je przez ok. 2 minuty.
2. Dodawaj stopniowo, łyżka po łyżce cukier cały czas ubijając, do momentu aż masa będzie puszyście biała (ok. 4 minuty).
3. W międzyczasie zagotuj w małym garnku wodę. Ustaw na nim miskę z kremem i stopniowo wlewać sok, cały czas ubijaj, aż do uzyskania gęstego kremu (trwa to ok. 5 minut).
4. Przelej krem do kieliszków, posyp owocami, ozdób biszkoptem. Podawaj od razu lub po schłodzeniu.


Przepis powstał przy współpracy z blogiem apetyt-na-kuchnie.pl.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska


Kategorie: desery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Lazania z mięsem - przepis Bitki - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Chleb na drożdżach - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Lazania z mięsem

Bitki

Pasztet z indyka

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Chleb na drożdżach

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Włoski chlebek a'la pizza

Zapiekanka śródziemnomorska