zdjecia rodzinne

Ryba w marynacie


Składniki:

- ryba: dorsz lub makrela,
- 6 ząbków czosnku (do natarcia),
- 1 limonka.

Marynata:
- 2 cebule,
- 2 papryczki chilli,
- tymianek,
- 1 łyżka chilli ostra,
- 1 łyżka pieprz ziarnisty,
- gałka muszkatołowa starta,
- 2 łyżki cukru,
- 2 łyżki soli,
- 2 oleju słonecznikowego.

Wykonanie:

Składniki na marynatę zmiksować najlepiej w malakserze.
Najlepiej nadaje się dorsz lub makrela filety ze skórą. Do miski wlewamy gorącej wody i wyciskamy sok z limonki, wkładamy do tego ryby na ok. 5 minut. Kroimy czosnek drobniutko lub przeciskamy przez praskę. Nacieramy nim ryby. Następnie nacieramy ryby marynatą.

Kategorie: ryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pasztet z indyka - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Śledzie w oleju - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Pasztet z indyka

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Śledzie w oleju

Fasolka po bretońsku

Kluski ziemniaczane

Zupa fasolowa z mięsem