zdjecia rodzinne

Przepis na jaja marynowane w occie balsamicznym


Składniki:

8 jajek
3/4 szklanki octu balsamicznego Ponti
3/4 szklanki wody
1/5 szklanki octu winnego, np. czerwonego
2 łyżki miodu
1/2 łyżeczki soli
2 ząbki czosnku
4 listki laurowe
4 ziela anglelskie
1 chilli

Wykonanie:

1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie. Obierz.
2. Przygotuj marynatę. Wlej do garnka ocet, wodę, miód, przyprawy. Zagotuj. Ostudź.
3. Jajka ułóż w słoiku, zalej marynatą. Zakręć słoik.
4. Słoik z jajkami przełóż do lodówki. Po 4–5 dniach jajka są gotowe. Bardzo przyjemnie łączą się np. z majonezem z wasabi.


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Kurczak z ryżem - przepis Śledzie w oleju - przepis Lazania z mięsem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Biała kiełbasa - przepis

 

Bitki

Kurczak z ryżem

Śledzie w oleju

Lazania z mięsem

Zapiekanka śródziemnomorska

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pasta krewetkowa do pieczywa

Krokiety z kapustą i grzybami

Biała kiełbasa