zdjecia rodzinne

Przepis na jaja marynowane w occie balsamicznym


Składniki:

8 jajek
3/4 szklanki octu balsamicznego Ponti
3/4 szklanki wody
1/5 szklanki octu winnego, np. czerwonego
2 łyżki miodu
1/2 łyżeczki soli
2 ząbki czosnku
4 listki laurowe
4 ziela anglelskie
1 chilli

Wykonanie:

1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie. Obierz.
2. Przygotuj marynatę. Wlej do garnka ocet, wodę, miód, przyprawy. Zagotuj. Ostudź.
3. Jajka ułóż w słoiku, zalej marynatą. Zakręć słoik.
4. Słoik z jajkami przełóż do lodówki. Po 4–5 dniach jajka są gotowe. Bardzo przyjemnie łączą się np. z majonezem z wasabi.


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Biała kiełbasa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Chleb na drożdżach - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Biała kiełbasa

Fasolka po bretońsku

Chleb na drożdżach

Krokiety z kapustą i grzybami

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety mielone z kaszą

Kurczak z ryżem

Kluski ziemniaczane