zdjecia rodzinne

Mule w sosie serowo pomidorowym


Składniki:

- ok. 1kg muli (mogą być mrożone)
- 200 ml białego wytrawnego wina
- 200 g serka topionego kremowego MSM Mońki
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy
- 3 szalotki
- 3 dojrzałe pomidory
- świeża bazylia
- pieprz, sól do smaku

Wykonanie:

Mule dokładnie oczyścić i umyć w zimnej wodzie. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w drobną kostkę. W garnku rozgrzać oliwę i wrzucić posiekany czosnek oraz szalotkę. Chwilę podsmażyć do lekkiego zrumienienia. Dodać pomidory, podlać winem, doprawić solą i pieprzem. Dodać mule, przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu ok. 2 – 3 minuty. Mule wyciągnąć, dodać serek topiony i wszystko dokładnie zmiksować. Gotowy sos wylać na talerz, ułożyć mule i udekorować świeżą bazylią. Podawać z ulubionym pieczywem.
Smacznego!


Kategorie: owoce morza

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Bitki - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Fasolka po bretońsku

Bitki

Kluski ziemniaczane

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Krokiety z kapustą i grzybami