zdjecia rodzinne

Krem z brokułów z dodatkiem serka topionego


Składniki:

- 1 l bulionu warzywnego lub mięsnego (wcześniej przygotowanego)
- łyżka masła
- 2 świeże brokuły
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 100 g serka topionego kremowego MSM Mońki
- sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Brokuły umyć, osuszyć i podzielić na różyczki. Cebulę pokroić w kostkę i wraz z wyciśniętym przez praskę czosnkiem zaszklić w garnku. Zalać bulionem warzywnym i zagotować. Dodać brokuły i gotować do miękkości. Kilka różyczek można wyciągnąć wcześniej, aby udekorować puree przed podaniem. Przyprawić do smaku. Całość zmiksować blenderem i zagęścić serkiem topionym, cały czas mieszając. Najlepiej podawać z ciepłymi grzankami i udekorowane podgotowanymi różyczkami brokułu.



Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


OvLRnkyOYhFJXdrX , 2017-03-04
IKBrvD navigate to this website How do I put rss feeds on a classic blogger template?


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Bitki - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Pasztet z indyka

Kurczak z ryżem

Zupa fasolowa z mięsem

Chleb na drożdżach

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Bitki

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej