zdjecia rodzinne

Krem z brokułów z dodatkiem serka topionego


Składniki:

- 1 l bulionu warzywnego lub mięsnego (wcześniej przygotowanego)
- łyżka masła
- 2 świeże brokuły
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 100 g serka topionego kremowego MSM Mońki
- sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Brokuły umyć, osuszyć i podzielić na różyczki. Cebulę pokroić w kostkę i wraz z wyciśniętym przez praskę czosnkiem zaszklić w garnku. Zalać bulionem warzywnym i zagotować. Dodać brokuły i gotować do miękkości. Kilka różyczek można wyciągnąć wcześniej, aby udekorować puree przed podaniem. Przyprawić do smaku. Całość zmiksować blenderem i zagęścić serkiem topionym, cały czas mieszając. Najlepiej podawać z ciepłymi grzankami i udekorowane podgotowanymi różyczkami brokułu.



Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


rUQvfIkTwAEG , 2018-12-20
3oCUfi I visited many blogs however the audio quality for audio songs current at this web page is in fact fabulous.
OvLRnkyOYhFJXdrX , 2017-03-04
IKBrvD navigate to this website How do I put rss feeds on a classic blogger template?


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Biała kiełbasa - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kluski ziemniaczane

Zapiekanka śródziemnomorska

Włoski chlebek a'la pizza

Smażony ser pleśniowy

Biała kiełbasa

Kapusta z grochem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Fasolka po bretońsku