zdjecia rodzinne

Tagliatelle z serowym pesto bazyliowym


Składniki:

- 100 g serka topionego (np. kremowego MSM Mońki)
- 25g orzeszków pinii lub nerkowca
- 2 ząbki czosnku
- 2 garście liści świeżej bazylii
- 100 ml oliwy z oliwek
- 10 pomidorków koktajlowych
- 1 opakowanie (250g) makaronu tagliatelle
- sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Orzeszki, czosnek, bazylię i oliwę dokładnie zmiksować blenderem. Serek topiony wyłożyć do rondelka, podgrzać i ciągle mieszając, powoli wlewać wcześniej przygotowane pesto bazyliowe. Gdyby sos zbytnio zgęstniał, dodać odrobinę mleka lub wody. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Makaron ugotować na półtwardo w osolonej wodzie, odcedzić i wymieszać z serowym pesto. Wyłożyć na talerze, udekorować cząstkami pomidorków koktajlowych i listkami bazylii.

Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta z grochem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Bitki - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa fasolowa z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta z grochem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Bitki

Pieczywo czosnkowe

Śledzie w oleju