zdjecia rodzinne

Spaghetti bezglutenowe z krewetkami i jarmużem


Składniki:

400 g krewetek mrożonych
500 g pomidorów
2 garści jarmużu
300 ml mleczka kokosowego
2 ząbki czosnku
2 cm imbiru
1 papryczka chili
1 szalotka
1 op. makaronu Spaghetti 5 Arrighi, bezglutenowego
Oliwa z oliwek Extra Vergine bazylia Olitalia
1 pęczek bazylii
1 łyżeczka soli morskiej lub himalajskiej

Wykonanie:

1. Czosnek, cebulę, imbir obierz i pokrój w kostkę. Chili pokrój (jeśli wolisz łagodniejsze danie, to usuń pestki, które są bardzo ostre).
2. Rozgrzej 3 łyżki oliwy i przełóż pokrojone warzywa. Smaż 3–4 minuty często mieszając.
3. Rozmrożone krewetki dodaj na patelnię. Jarmuż pokrój, usuń twarde nerwy. Smaż całość przez 5 minut.
4. Dodaj pomidory, mleczko i duś przez ok. 3 minuty. Dopraw do smaku. Bazylię pokrój i dodaj na patelnię, wymieszaj. Podawaj z ugotowanym makaronem.


Smacznego!

Przepis powstał przy współpracy z blogiem http://apetyt-na-kuchnie.pl.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Firma Index Food powstała w 1988 r. Zajmuje się importem i dystrybucją markowych produktów spożywczych, a od 1997 r. jej misją stało się promowanie walorów zdrowotnych, kulinarnych oraz smakowych przede wszystkim kuchni śródziemnomorskiej. Wszystkie dystrybuowane produkty tworzą bogatą ofertę, dzięki której można stworzyć szereg dań charakterystycznych dla południa Europy.Index Food posiada w swej ofercie produkty takich marek jak: Olitalia, Valfrutta, DeCecco, Arrighi, Grand’Italia, Callipo, Ponti, Serpis, Limmi, Sunquick, Toblerone, Daim i Ricola, a także Corny, Loacker i Schwartau.

Index Food Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.
ul. Jana III Sobieskiego 98
62-030 Luboń k. Poznania
tel. (61) 810 60 90
fax (61) 810 50 62
office@indexfood.pl
www.indexfood.pl


Kategorie: sosy i pastywłoska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Biała kiełbasa - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Biała kiełbasa

Kotlety mielone z kaszą

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kluski ziemniaczane

Pasta krewetkowa do pieczywa

Krokiety z kapustą i grzybami

Pieczywo czosnkowe