zdjecia rodzinne

Pomidorowa potrawka z kurczaka


Składniki:

- 4 pomidory,
- 1 papryka,
- 2 udka z kurczaka (skrzydło z indyka),
- koncentrat pomidorowy,
- kostka rosołowa,
- 2 łyżki śmietany,
- przyprawy.

Wykonanie:

Należy sparzyć gorącą wodą pomidory i paprykę. Następnie obrać je ze skórki i pokroić w kostkę. Ugotować udka z kurczaka w wodzie. Następnie podzielić ugotowane mięso na kawałki. Do naczynia żaroodpornego wsypać pokrojone pomidory i paprykę, a na nie kawałki mięsa. Następnie zalać to wszystko bulionem z kostki rosołowej i wlać koncentrat pomidorowy. Wstawić do piekarnika i trzymać około 1 godziny aż woda wyparuje i potrawka zgęstnieje w temperaturze 200 C. Można zagęścić dodatkowo śmietaną pod koniec.
Podawać z ryżem lub ziemniakami.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Bitki

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Krokiety z kapustą i grzybami

Pieczywo czosnkowe

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kluski ziemniaczane

Chleb na drożdżach

Kotlety mielone z kaszą

Zapiekanka śródziemnomorska