zdjecia rodzinne

Pomidorowa potrawka z kurczaka


Składniki:

- 4 pomidory,
- 1 papryka,
- 2 udka z kurczaka (skrzydło z indyka),
- koncentrat pomidorowy,
- kostka rosołowa,
- 2 łyżki śmietany,
- przyprawy.

Wykonanie:

Należy sparzyć gorącą wodą pomidory i paprykę. Następnie obrać je ze skórki i pokroić w kostkę. Ugotować udka z kurczaka w wodzie. Następnie podzielić ugotowane mięso na kawałki. Do naczynia żaroodpornego wsypać pokrojone pomidory i paprykę, a na nie kawałki mięsa. Następnie zalać to wszystko bulionem z kostki rosołowej i wlać koncentrat pomidorowy. Wstawić do piekarnika i trzymać około 1 godziny aż woda wyparuje i potrawka zgęstnieje w temperaturze 200 C. Można zagęścić dodatkowo śmietaną pod koniec.
Podawać z ryżem lub ziemniakami.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Pasztet z indyka

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kluski ziemniaczane

Pieczywo czosnkowe

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa fasolowa z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zapiekanka śródziemnomorska