zdjecia rodzinne

Pomidorowa potrawka z kurczaka


Składniki:

- 4 pomidory,
- 1 papryka,
- 2 udka z kurczaka (skrzydło z indyka),
- koncentrat pomidorowy,
- kostka rosołowa,
- 2 łyżki śmietany,
- przyprawy.

Wykonanie:

Należy sparzyć gorącą wodą pomidory i paprykę. Następnie obrać je ze skórki i pokroić w kostkę. Ugotować udka z kurczaka w wodzie. Następnie podzielić ugotowane mięso na kawałki. Do naczynia żaroodpornego wsypać pokrojone pomidory i paprykę, a na nie kawałki mięsa. Następnie zalać to wszystko bulionem z kostki rosołowej i wlać koncentrat pomidorowy. Wstawić do piekarnika i trzymać około 1 godziny aż woda wyparuje i potrawka zgęstnieje w temperaturze 200 C. Można zagęścić dodatkowo śmietaną pod koniec.
Podawać z ryżem lub ziemniakami.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Bitki - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Śledzie w oleju - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Lazania z mięsem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Bitki

Kotlety schabowe z cebulką

Śledzie w oleju

Kurczak z ryżem

Kotlety mielone z kaszą

Lazania z mięsem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowa z mięsem