zdjecia rodzinne

Ryż jaśminowy z brzoskwiniami


Składniki:

• 120 g ryżu jaśminowego marki Britta
• puszka brzoskwiń w zalewie
• 300 ml mleka
• 40 g cukru
• 1,5 łyżeczki soku z pomarańczy lub 1,5 łyżki ulubionego likieru owocowego
• łyżka cynamonu
• cukier waniliowy do smaku
• sól

Wykonanie:


Ryż opłukać kilka razy w zimnej wodzie, gotować w osolonej przez 10 minut, a następnie odcedzić. Ponownie wstawić do gotowania tym razem w mleku z dodatkiem 40 g cukru, odrobiną cukru waniliowego oraz cynamonem. Całość gotować do momentu, gdy ryż wchłonie mleko, często mieszając. Pod koniec gotowania dolać sok z pomarańczy. Ryż nałożyć do miseczek, dodać pokrojone w paski brzoskwinie i pozostawić do ostygnięcia.
Smacznego!

Aby zapoznać się z pełnym asortymentem niezwykle smakowitych i wszechstronnych produktów marki Britta zapraszamy na stronę: www.britta.pl oraz na fanpage: www.facebook.com/HalinaiBrittaNaTropieDobregoSmaku.

Producent: „Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością” Foods Sp. k.
Produkt: Ryż Jaśminowy marki Britta
Gramatura: 4 x 100 g
Cena detaliczna: 3,60 zł

Sawex Sp z o.o. był pierwszym w Polsce importerem ryżu w saszetkach do gotowania. W marcu 2009 roku ze struktur organizacyjnych spółki wyodrębniony został Departament spożywczy - Sawex Foods. W portfolio firmy znajdują się marki: Britta (ryż), Halina (ryż, kasza, fasola, groch, soczewica, ciecierzyca, płatki śniadaniowe), Sotto (ryż, kasza jęczmienna, gryczana), Sugoi (ryż do sushi) oraz Twój Błonnik.

„Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" Foods Sp. k. (dawniej Sawex Foods Sp. z o.o.)
ul. Wiertnicza 70
02-952 Warszawa, Polska
tel. : 022 651 79 04 do 07
fax.: 022 651 79 09
e-mail: sawex@sawexpl.com


Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Śledzie w oleju - przepis Bitki - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Smażony ser pleśniowy

Śledzie w oleju

Bitki

Chleb na drożdżach

Kotlety mielone z kaszą

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej