zdjecia rodzinne

Beza Pavlova z konfiturą malinową Schwartau, mascarpone i owocami


Składniki:

Beza:
6 białek
szklanka drobnego cukru

Krem:

żółtko bądź dwa (w zależności od wielkości)
łyżka cukru
2 opakowania mascarpone
3 łyżki śmietany 36%
owoce: borówka, malina, jeżyna bądź truskawka
konfitura malinowa Schwartau
mięta


Wykonanie:

Wykonanie:

Ubić białka na sztywną pianę, powoli dodawać cukier i dalej ubijać mikserem aż bez będzie biała i błyszcząca. Musi być sztywna po odwróceniu do góry nogami.
Natłuścić papier do pieczenia robiąc kółko, wyłożyć bezę. Piekarnik włączyć n a 160 stopni i piec bezę przez ok. 8-10 min, następnie zmniejszyć temperaturę do 140 stopni i suszyć bezę ok. godziny.

Krem:
Ubić żółtka z cukrem na kogel-mogel, dodać mascarpone, wolno i krótko zamieszać łyżką. W osobnej misce ubić na sztywno śmietanę, połączyć obydwie masy wszystko chwilę schłodzić w lodówce.

Wyłożenie:
Na dużą paterę bądź talerz wyłożyć bezę, następnie posmarować masą z mascarpone i konfiturą malinową .

Na wierzchu wyłożyć owoce i przystroić miętą

Smacznego!




Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety mielone z kaszą - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pasztet z indyka - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kurczak z ryżem - przepis Biała kiełbasa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Kotlety mielone z kaszą

Kluski ziemniaczane

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pasztet z indyka

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zapiekanka śródziemnomorska

Kurczak z ryżem

Biała kiełbasa

Fasolka po bretońsku