zdjecia rodzinne

Kotlety jajeczno-jaglane (porcje) – pomysł na niebanalny obiad!


Składniki:

1 słoiczek Pomidorków koktajlowych półsuszonych Ponti
7 jajek L
1 szklanka kaszy jaglanej
1 średni pęczek koperku
1 łyżeczka soli morskiej lub himalajskiej
1/2 łyżeczki soli
oliwa z oliwek Extra Vergine Olitalia
tarte orzechy lub bułka tarta (do panierowania)

Wykonanie:

1. 6 jajek ugotuj na twardo. Ostudź i obierz ze skorupek. Rozgnieć widelcem.
2. Kaszę przepłucz pod bieżącą wodą i ugotuj.
3. Kaszę, jajka, pokrojony koperek i pomidorki przełóż do miski. Dodaj jajko, przyprawy, wymieszaj.
4. Formuj średniej wielkości kotlety, panieruj i smaż na średnim ogniu z obu stron. Podawaj ze świeżymi warzywami.

Smacznego!



Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Lazania z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Śledzie w oleju - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Lazania z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami

Kluski ziemniaczane

Śledzie w oleju

Pieczywo czosnkowe

Kotlety schabowe z cebulką