zdjecia rodzinne

Kotlety jajeczno-jaglane (porcje) – pomysł na niebanalny obiad!


Składniki:

1 słoiczek Pomidorków koktajlowych półsuszonych Ponti
7 jajek L
1 szklanka kaszy jaglanej
1 średni pęczek koperku
1 łyżeczka soli morskiej lub himalajskiej
1/2 łyżeczki soli
oliwa z oliwek Extra Vergine Olitalia
tarte orzechy lub bułka tarta (do panierowania)

Wykonanie:

1. 6 jajek ugotuj na twardo. Ostudź i obierz ze skorupek. Rozgnieć widelcem.
2. Kaszę przepłucz pod bieżącą wodą i ugotuj.
3. Kaszę, jajka, pokrojony koperek i pomidorki przełóż do miski. Dodaj jajko, przyprawy, wymieszaj.
4. Formuj średniej wielkości kotlety, panieruj i smaż na średnim ogniu z obu stron. Podawaj ze świeżymi warzywami.

Smacznego!



Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Chleb na drożdżach - przepis Śledzie w oleju - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pasztet z indyka - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kotlety schabowe z cebulką

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Chleb na drożdżach

Śledzie w oleju

Kotlety mielone z kaszą

Pasztet z indyka

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pieczywo czosnkowe