zdjecia rodzinne

Śmietanowa potrawka z kurczaka


Składniki:

- piersi, uda lub skrzydełka z kurczaka,
- mała włoszczyzna,
- sól,
- natka pietruszki,
- śmietana,
- mąka.

Wykonanie:

Z drobiowego mięsa i włoszczyzny gotujemy rosół. Zostawiamy w garnku tylko tyle rosołu, by przykryło mięso. Dodajemy mały pęczek drobno posiekanej pietruszki.
Do śmietany dodajemy 2-3 łyżki mąki i miksujemy, by nie było grudek.
Wlewamy pomału do rosołu z mięsem, mieszamy i gotujemy przez chwilę na małym ogniu, by powstał sos.
Dobra rada. Zamiast pietruszki można dodać posiekany koper.


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Kapusta z grochem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Bitki

Kapusta z grochem

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowa z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety schabowe z cebulką

Chleb na drożdżach