zdjecia rodzinne

Grillowane papryki z pikantnym farszem


Składniki:

- 3 świeże papryki kolorowe
- 600 g mielonej baraniny (można zastąpić innym mięsem, np.: wieprzowo-wołowym)
- 1,5 łyżeczki płatków chili
- 2 gałązki świeżego rozmarynu
- 300 g sera żółtego Gouda MSM Mońki
- sól do smaku

Wykonanie:

Paprykę umyć, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Ser żółty zetrzeć na tarce, na grubych oczkach i połowę wymieszać z mięsem. Dodać również posiekany rozmaryn, płatki chili, sól do smaku i całość wymieszać. Tak przygotowanym farszem luźno (nie ubijając) wypełnić połówki papryk. Posypać pozostałym serem i grillować na wolnym ogniu pod przykryciem.
Podawać z bagietką pszenną.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kapusta z grochem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pasztet z indyka - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kapusta z grochem

Kotlety schabowe z cebulką

Kurczak z ryżem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pasztet z indyka

Krokiety z kapustą i grzybami

Fasolka po bretońsku