zdjecia rodzinne

Domowe łódeczki ziemniaczane z aldamerem


Składniki:

- 1,5 kg ziemniaków
- 0,5 kg ziemniaków
- 1 średnia cebula
- 2 ząbki czosnku
- 200 gram sera Aldamer MSM Mońki
- 200 ml kwaśnej śmietany
- 1 pęczek szczypiorku

Wykonanie:

Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować w całości, prawie do miękkości. Boczek pokroić w paseczki, cebulę w kostkę i razem podsmażyć na patelni. Pod koniec smażenia dodać rozdrobniony czosnek.
Wystudzone ziemniaki przekroić na pół, częściowo wydrążyć środki i nafaszerować wcześniej przygotowanym boczkiem wraz z cebulą. Tak przygotowane ziemniaki posypać startym serem żółtym i zapiec w piekarniku w temperaturze 180st.C w temperaturze przez około 20 minut.
Po wyciągnięciu z piekarnika, na każdego ziemniaka położyć po łyżce śmietany i posypać posiekanym szczypiorkiem.


Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kotlety mielone z kaszą

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowa z mięsem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kluski ziemniaczane

Włoski chlebek a'la pizza

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej