zdjecia rodzinne

Domowe łódeczki ziemniaczane z aldamerem


Składniki:

- 1,5 kg ziemniaków
- 0,5 kg ziemniaków
- 1 średnia cebula
- 2 ząbki czosnku
- 200 gram sera Aldamer MSM Mońki
- 200 ml kwaśnej śmietany
- 1 pęczek szczypiorku

Wykonanie:

Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować w całości, prawie do miękkości. Boczek pokroić w paseczki, cebulę w kostkę i razem podsmażyć na patelni. Pod koniec smażenia dodać rozdrobniony czosnek.
Wystudzone ziemniaki przekroić na pół, częściowo wydrążyć środki i nafaszerować wcześniej przygotowanym boczkiem wraz z cebulą. Tak przygotowane ziemniaki posypać startym serem żółtym i zapiec w piekarniku w temperaturze 180st.C w temperaturze przez około 20 minut.
Po wyciągnięciu z piekarnika, na każdego ziemniaka położyć po łyżce śmietany i posypać posiekanym szczypiorkiem.


Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pasztet z indyka - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Śledzie w oleju - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kurczak z ryżem

Pasztet z indyka

Lazania z mięsem

Zupa fasolowa z mięsem

Śledzie w oleju

Smażony ser pleśniowy

Pieczywo czosnkowe

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory