zdjecia rodzinne

Canelloni z ricottą i karczochami


Składniki:

Passata Valfrutta 700g
250 g Makaronu Lasagne Arrighi
400 g Karczochów krojonych Ponti
1 cebula
500 g ricotty
50g tartego twardego sera (np. parmezanu)
garść świeżej mięty
garść świeżego tymianku
gałka muszkatołowa
Oliwa z Oliwek Extra Vergine Olitalia
sól i świeżo zmielony pieprz

Wykonanie:

Zeszklij na odrobinie oliwy drobno pokrojoną cebulkę, dodaj passatę i gotuj ok 10 min doprawiając solą, pieprzem i tymiankiem. Posiekaj bardzo drobno karczochy, połącz z ricottą, tarty twardy ser, dodaj miętę, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Podgotuj kilka minut płaty lasagne aby zmiękły. Do naczynia żaroodpornego przełóż 1/3 sosu pomidorowego. Płaty lasagne podziel na 10 prostokątów, zwiń je w cylindry i umieść w naczyniu żaroodpornym. Wypełnij makaronowe cylindry masą z karczochów i ricotty. Dodaj pozostały sos, przykryj naczynie i zapiekaj 30 min w tem. 200oC.

Kategorie: zapiekanki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Śledzie w oleju - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Włoski chlebek a'la pizza

Śledzie w oleju

Kotlety schabowe z cebulką

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasta krewetkowa do pieczywa

Smażony ser pleśniowy