zdjecia rodzinne

Canelloni z ricottą i karczochami


Składniki:

Passata Valfrutta 700g
250 g Makaronu Lasagne Arrighi
400 g Karczochów krojonych Ponti
1 cebula
500 g ricotty
50g tartego twardego sera (np. parmezanu)
garść świeżej mięty
garść świeżego tymianku
gałka muszkatołowa
Oliwa z Oliwek Extra Vergine Olitalia
sól i świeżo zmielony pieprz

Wykonanie:

Zeszklij na odrobinie oliwy drobno pokrojoną cebulkę, dodaj passatę i gotuj ok 10 min doprawiając solą, pieprzem i tymiankiem. Posiekaj bardzo drobno karczochy, połącz z ricottą, tarty twardy ser, dodaj miętę, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Podgotuj kilka minut płaty lasagne aby zmiękły. Do naczynia żaroodpornego przełóż 1/3 sosu pomidorowego. Płaty lasagne podziel na 10 prostokątów, zwiń je w cylindry i umieść w naczyniu żaroodpornym. Wypełnij makaronowe cylindry masą z karczochów i ricotty. Dodaj pozostały sos, przykryj naczynie i zapiekaj 30 min w tem. 200oC.

Kategorie: zapiekanki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Biała kiełbasa - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Lazania z mięsem

Smażony ser pleśniowy

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety mielone z kaszą

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Biała kiełbasa

Kluski ziemniaczane

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasztet z indyka