zdjecia rodzinne

Pierogi z kaszą gryczaną marki Halina


Składniki:

25 dkg mielonego mięsa
olej
cebula
czosnek
ostra papryka w proszku
400 g kaszy gryczanej prażonej marki Halina
sól
mielony pieprz
500 g mąki
szklanka wrzątku

Wykonanie:

Z mąki, wody i oleju zagnieść ciasto na pierogi. Ciasto powinno być gładkie. Rozwałkować, wykroić krążki za pomocą szklanki lub okrągłej zakrętki. Cebule bardzo drobno pokrajać i lekko zrumienić na oleju, dodać czosnek, paprykę w proszku i surową kaszę. Wszystkie składniki zasmażyć, wlać szklankę wody, wymieszać i gotować od 10-15 minut. Przerwać gotowanie, gdy masa zgęstnieje, pozostawić ją, aby przestygła. Do ostudzonej masy dodać podsmażone wcześniej mięso, przyprawić solą i mielonym pieprzem, dokładnie wymieszać wszystkie składniki i wyrobić łyżką. Na wykrojone wcześniej krążki ciasta nakładać odrobinę farszu i zlepić brzegi tak, aby pozostał on na środku. Pierogi gotujemy ok. 8-10 minut.

Smacznego!


Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kurczak z ryżem - przepis Lazania z mięsem - przepis Kapusta z grochem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kurczak z ryżem

Lazania z mięsem

Kapusta z grochem

Kotlety schabowe z cebulką

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa fasolowa z mięsem