zdjecia rodzinne

Śledź w śmietanie


Składniki:

śledzie solone matjasy 1kg
cebula 2-3szt
jabłka 2-3 szt
ogórki kiszone 6 szt
śmietana 22% 250ml
cytryna
sól, pieprz

Wykonanie:

Śledzie moczyć w mleku 2-3 godz, potem odcisnąć i pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w drobną kostkę, nasolić, odcisnąć i odstawić na 2 godz, ogórki i jabłka pokroić w kostkę. Wymieszać wszystko, doprawić, wlać śmietanę. /można zamiast śmietany dodać 2 łyżki majonezu/.

Kategorie: rybyBoże Narodzenie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Lazania z mięsem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Pasztet z indyka

Śledzie w oleju

Zupa fasolowa z mięsem

Zapiekanka śródziemnomorska

Włoski chlebek a'la pizza

Pasta krewetkowa do pieczywa

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Lazania z mięsem

Pieczywo czosnkowe