zdjecia rodzinne

Tosty francuskie z owocami sezonowymi


Składniki:

Składniki (2–4 porcje):
• 8 kromek chałki (grubość ok. 1,5 cm)
• 3 jajka (L)
• 150 ml mleka
• 2 łyżki cukru trzcinowego
• 1/2 łyżeczki cynamonu
• owoce
• cukier puder
• olej rzepakowy Rapso
• szczypta soli

Wykonanie:


Przygotowanie:
1. Wbij jajka do głębokiego talerza.
2. Dodaj mleko, cukier, cynamon i sól. Dokładnie wszystko wymieszaj.
3. Wlej na patelnię 2 łyżki oleju.
4. Kromki chałki namaczaj w masie jajecznej i smaż na średnim ogniu z obu stron na ładny, złoty kolor.
5. Przed nałożeniem kolejnej porcji chałki wlej na patelnię odrobinę oleju.
6. Umyj owoce, a większe z nich pokrój na kawałki.
7. Ułóż na talerzach porcje tostów, dodaj owoce. Na koniec całość oprósz cukrem pudrem.
Smacznego!


Kategorie: deserydla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Lazania z mięsem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pasztet z indyka - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Bitki

Lazania z mięsem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pasztet z indyka

Pieczywo czosnkowe

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zapiekanka śródziemnomorska

Włoski chlebek a'la pizza

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory