zdjecia rodzinne

Tosty francuskie z owocami sezonowymi


Składniki:

Składniki (2–4 porcje):
• 8 kromek chałki (grubość ok. 1,5 cm)
• 3 jajka (L)
• 150 ml mleka
• 2 łyżki cukru trzcinowego
• 1/2 łyżeczki cynamonu
• owoce
• cukier puder
• olej rzepakowy Rapso
• szczypta soli

Wykonanie:


Przygotowanie:
1. Wbij jajka do głębokiego talerza.
2. Dodaj mleko, cukier, cynamon i sól. Dokładnie wszystko wymieszaj.
3. Wlej na patelnię 2 łyżki oleju.
4. Kromki chałki namaczaj w masie jajecznej i smaż na średnim ogniu z obu stron na ładny, złoty kolor.
5. Przed nałożeniem kolejnej porcji chałki wlej na patelnię odrobinę oleju.
6. Umyj owoce, a większe z nich pokrój na kawałki.
7. Ułóż na talerzach porcje tostów, dodaj owoce. Na koniec całość oprósz cukrem pudrem.
Smacznego!


Kategorie: deserydla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kapusta z grochem - przepis Kurczak z ryżem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kapusta z grochem

Kurczak z ryżem

Fasolka po bretońsku

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowa z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej