zdjecia rodzinne

Chleb życia (bez mąki i glutenu) z nasionami marki Kresto


Składniki:

Składniki (keksówka ok. 30x15 cm):
• 1 opakowanie słonecznika łuskanego (200 g) marki Kresto
• 1 szklanka pestek dyni marki Kresto
• 1 szklanka siemienia lnianego marki Kresto
• 1 szklanka siemienia mielonego marki Kresto
• 1 opakowanie orzechów, np. laskowych, brazylijskich, włoskich (200 g) marki Kresto
• 2 szklanki płatków owsianych
• 4 szklanki gorącej wody
• 2 łyżeczki soli morskiej lub himalajskiej
• 2 łyżki syropu klonowego
• papier do pieczenia

Wykonanie:

Przygotowanie:
1. Wszystkie nasiona i płatki przesyp do dużej miski. Dodaj sól, syrop. Wymieszaj.
2. Do nasion dolej wodę, wymieszaj i odstaw na 2 godziny. W tym czasie woda powinna się całkowicie wchłonąć.
3. Foremkę wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej masę z nasion. Lekko ugnieć łyżką
i wyrównaj.
4. Chleb piecz w nagrzanym do 170°C piekarniku z funkcją góra-dół, przez ok. 50 minut.
5. Wyciągnij upieczony chleb z foremki. Ułóż go na kratce, aby ostygnął. Chleb najlepiej jeść następnego dnia, łatwiej go wówczas pokroić.
Smacznego!


Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kurczak z ryżem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kapusta z grochem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Kurczak z ryżem

Zapiekanka śródziemnomorska

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasztet z indyka

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kapusta z grochem

Krokiety z kapustą i grzybami

Kluski ziemniaczane