zdjecia rodzinne

Patisony faszerowane pomidorami i serem morskim


Składniki:

• 4 średnie sztuki patisonów (ok. 12-14 cm średnicy)
• 300 g pomidorów Lima (lub innych mięsistych)
• 300 g sera żółtego – Morski MSM Mońki
• 2 ząbki czosnku
• ¼ łyżeczki chilli
• 2 gałązki świeżego rozmarynu
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• sól do smaku

Wykonanie:

Patisonom odciąć tak zwane „czapki”, wydrążyć miąższ ze środków i pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem, ściągnąć skórkę i pokroić w plasterki. Czosnek posiekać i wymieszać z miąższem patisonów, płatkami chili i oliwą. Patisony posolić w środku i na przemian, warstwami układać pomidory, miąższ, starty ser żółty i igiełki rozmarynu (ostatnią warstwą powinien być ser). Tak przygotowane patisony przykryć „czapkami” i upiec w piekarniku w temperaturze 180oC przez ok. 40 minut.

Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Bitki - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Bitki

Pasztet z indyka

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Fasolka po bretońsku

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)