zdjecia rodzinne

Patisony faszerowane pomidorami i serem morskim


Składniki:

• 4 średnie sztuki patisonów (ok. 12-14 cm średnicy)
• 300 g pomidorów Lima (lub innych mięsistych)
• 300 g sera żółtego – Morski MSM Mońki
• 2 ząbki czosnku
• ¼ łyżeczki chilli
• 2 gałązki świeżego rozmarynu
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• sól do smaku

Wykonanie:

Patisonom odciąć tak zwane „czapki”, wydrążyć miąższ ze środków i pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem, ściągnąć skórkę i pokroić w plasterki. Czosnek posiekać i wymieszać z miąższem patisonów, płatkami chili i oliwą. Patisony posolić w środku i na przemian, warstwami układać pomidory, miąższ, starty ser żółty i igiełki rozmarynu (ostatnią warstwą powinien być ser). Tak przygotowane patisony przykryć „czapkami” i upiec w piekarniku w temperaturze 180oC przez ok. 40 minut.

Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety mielone z kaszą - przepis Biała kiełbasa - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Kotlety mielone z kaszą

Biała kiełbasa

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zapiekanka śródziemnomorska

Kluski ziemniaczane

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety schabowe z cebulką

Chleb na drożdżach