zdjecia rodzinne

Zupa krem z ciecierzycy marki Halina z chipsami bekonowymi


Składniki:

• 1 szklanka ciecierzycy marki Halina
• 2 średnie pietruszki
• 1/5 selera (dużego)
• por (część biała)
• 1 mleczko kokosowe
• 2–3 ziemniaki
• 1 opakowanie boczku (opcjonalnie)
• 2 1/2 łyżki oleju
• 1–1,3 litra bulionu warzywnego
• kumin (mielony)
• sezam czarny
• sól, pieprz
• natka pietruszki

Wykonanie:

Wykonanie:
1. Ciecierzycę marki Halina umyj, zalej wodą i zostaw przez noc do napęcznienia.
2. Ciecierzycę ugotuj wg zaleceń producenta - nie odcedzaj wody, przyda się do zupy.
3. Warzywa obierz, umyj i pokrój w kostkę.
4. Patelnię lub garnek o grubym dnie rozgrzej, dodaj olej oraz warzywa. Całość smaż 5–7 minut często mieszając.
5. Dodaj do warzyw ciecierzycę (z wodą), kumin (wg. preferencji). Całość gotuj 5 minut. Dolej do warzyw mleczko kokosowe i gotuj następne 2 minuty. Po tym czasie całość zmiksuj, dodaj tyle bulionu, aby uzyskać odpowiadającą gęstość zupy. Dopraw do smaku.
6. Boczek zgrilluj, potnij na mniejsze kawałki. Przelej zupę do misek i podawaj z chipsami z boczku, czarnym sezamem oraz natką pietruszki.
Smacznego!

Aby zapoznać się z pełnym asortymentem inspirujących i zdrowych produktów marki Halina zapraszamy na stronę: www.halina.eu


Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety mielone z kaszą - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Bitki - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Kotlety mielone z kaszą

Pieczywo czosnkowe

Bitki

Kluski ziemniaczane

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Włoski chlebek a'la pizza

Kapusta z grochem