zdjecia rodzinne

Zupa krem z ciecierzycy marki Halina z chipsami bekonowymi


Składniki:

• 1 szklanka ciecierzycy marki Halina
• 2 średnie pietruszki
• 1/5 selera (dużego)
• por (część biała)
• 1 mleczko kokosowe
• 2–3 ziemniaki
• 1 opakowanie boczku (opcjonalnie)
• 2 1/2 łyżki oleju
• 1–1,3 litra bulionu warzywnego
• kumin (mielony)
• sezam czarny
• sól, pieprz
• natka pietruszki

Wykonanie:

Wykonanie:
1. Ciecierzycę marki Halina umyj, zalej wodą i zostaw przez noc do napęcznienia.
2. Ciecierzycę ugotuj wg zaleceń producenta - nie odcedzaj wody, przyda się do zupy.
3. Warzywa obierz, umyj i pokrój w kostkę.
4. Patelnię lub garnek o grubym dnie rozgrzej, dodaj olej oraz warzywa. Całość smaż 5–7 minut często mieszając.
5. Dodaj do warzyw ciecierzycę (z wodą), kumin (wg. preferencji). Całość gotuj 5 minut. Dolej do warzyw mleczko kokosowe i gotuj następne 2 minuty. Po tym czasie całość zmiksuj, dodaj tyle bulionu, aby uzyskać odpowiadającą gęstość zupy. Dopraw do smaku.
6. Boczek zgrilluj, potnij na mniejsze kawałki. Przelej zupę do misek i podawaj z chipsami z boczku, czarnym sezamem oraz natką pietruszki.
Smacznego!

Aby zapoznać się z pełnym asortymentem inspirujących i zdrowych produktów marki Halina zapraszamy na stronę: www.halina.eu


Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Bitki - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Lazania z mięsem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Biała kiełbasa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zupa fasolowa z mięsem

Bitki

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Lazania z mięsem

Kotlety mielone z kaszą

Zupa fasolowo-buraczkowa babci