zdjecia rodzinne

Letnia Sałatka z kokardkami


Składniki:

• 350 g makaronu kokardki Arrighi
• 250g pomidorków cherry
• Oliwa z oliwek Extra Vergine Olitalia
• czerwona papryka
• garść świeżej bazylii
• sól i pieprz do smaku
• 2 słoiki tuńczyka w oliwie z oliwek Callipo 160g
• 40 g czarnych oliwek Serpis
• 200g mozzarelli

Wykonanie:


Ugotuj makaron al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedź
i zahartuj zimną wodą i ponownie dokładnie odcedź. Pokrój pomidorki w ćwiartki, oliwki w plasterki, mozzarellę w kosteczkę a tuńczyka odcedź i połącz te składniki w dużej misce doprawiając oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Wymieszaj z zimnym makaronem. Podawaj jako sałatkę.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska


Kategorie: przekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kapusta z grochem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Biała kiełbasa - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Smażony ser pleśniowy

Włoski chlebek a'la pizza

Kapusta z grochem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Biała kiełbasa

Krokiety z kapustą i grzybami